ولادت امام کاظم«علیه السلام» در ماه صفر یا ماه ذی الحجه است؟
ولادت امام کاظم «علیه السلام» در روز هفتم صفر با اینکه بین علما شهرتی پیدا کرده است ولی؛
اولاً: بزرگانی چون شیخ کلینی در(اصول کافی) و شیخ مفید در (الارشاد و مسارّ الشیعه) و شیخ طوسی «قدس سرهم» در (تهذیب الاحکام) به قول ولادت آن حضرت در هفتم صفر اعتنا نکرده و از بیان آن ساکت ماندهاند
.ثانیاً: فحولی از علما چون شهید اول در (الدروس)، شیخ محمد حسن نجفی در (جواهر الکلام) و شیخ جعفر کاشف الغطاء «قدس سرهم» در (کشف الغطاء) آن را ضعیف شمردهاند.
ثالثاً: در تاریخ ولادت امام کاظم«علیه السلام» روایاتی وارد شده است که بزرگان از محدثین چون احمد بن خالد برقی در (المحاسن)، شیخ کلینی در (اصول کافی)، محمد بن حسن صفّار در (بصائر الدرجات) و ابن جریر طبری شیعی «قدس سرهم» در (دلائل الامامة) از ابی بصیر به طرق مختلف از امام صادق «علیه السلام» روایت کردهاند: که این ولادت پس از ایام حج سافل ۱۲۷هـ و هنگام مراجعت حضرت صادق «علیه السلام» به مدینه و در اولین منزل پس از جحفه به نام ابواء بوده است. که به تصریح معجم البلدان ابواء ۳۳ میل (حدود ۵۳ کیلومتر) تا جحفه فاصله دارد.
طلب مهم: روایت ابی بصیر قرینهای است بر اتمام حج و بازگشت به مدینه در همان سالی که امام کاظم «علیه السلام» در ابواء به دنیا آمده، و این دلالت دارد بر اینکه امام کاظم در ماه ذی الحجه دیده به جهان گشود نه در ماه صفری که درسال ۱۲۸هـ نقل شده است.
رابعاً: ابن جریر طبری «قدس سره» متوفای قرن چهارم در روایت دیگر از امام عسکری «علیه السلام» در (دلائل الامامة)، تصریح بر وقوع ولادت آن حضرت در ماه ذی الحجة نموده است.
در پایان اینکه مراجع معظم تقلید همچون: آیات عظام صافی گلپایگانی، وحید خراسانی، شبیری زنجانی، سیستانی، روحانی، مکارم شیرازی و.. «حفظهم الله» و آیات عظام فاضل لنکرانی، میرزا جواد تبریزی، شیخ محمد تقی بهجت «قدس سرهم» به تبعیت از سنت علمای سلف خصوصاً حاج شیخ عبدالکریم حائری«قدس سره» تأکید نموده و بر اقامهی عزا در این روز(۷صفر) و حرکت دستههای عزاداری به عنوان روز شهادت امام حسن مجتبی«علیه السلام» اتفاق نمودهاند؛ و در این روز دروس سطوح عالی حوزه تعطیل میگردد.
گردآورنده:اسدالله رئیسی، مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع)
تهیه و تنظیم توسط کارشناس مذهبی کانال:حجت الاسلام والمسلمین سیدنواب موسوی
التماس دعا…
آخرین نظرات