وقتی امام زمان(عج) بیاید چه میشود؟!
#قسمت.اول
از مهمترین اهداف قیام حضرت ولی عصر(عج) برپایی حكومت عدل در جامعه بشری و در سراسر گیتی است.
یكی از مسائلی كه در اسلام اهمیت ویژهای دارد بحث عدل و قسط است. خداوند متعال در آیات فراوانی به اهمیت و اجرای عدالت اشاره فرموده است.
لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَیِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْمیزانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ(1) ما رسولان خود را با دلایلی روشن فرستادیم و با ایشان كتاب (آسمانی) و میزان عدالت نازل كردیم تا مردم قیام به عدالت كنند».
یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامینَ لِلَّهِ شُهَداءَ بِالْقِسْطِ وَ لا یَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلى أَلاَّ تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوى(2)
ای مۆمنان! همیشه برای خدا قیام كنید؛ و از روی عدالت، گواهی دهید، شما نباید برای عداوت با گروهی، از عدالت منحرف شوید؛ كه مراعات عدالت، به تقوا نزدیك تر است.
با نگاهی كوتاه به تاریخ، مییابیم عدالتی كه قادر متعال برای بشریت، خواستار است، تا كنون به وجود نیامده است.
آمریكا در عراق و افغانستان بزرگ ترین فجایع را مرتكب میشود و اسرائیل جنایات فراوانی را در لبنان و فلسطین انجام میدهد؛ با این همه ظلم و جور، از مجامع بین المللی جز سكوت، هیچ عكس العملی دیده نشده است!
بشر امروز با همة دردها و رنجها كه كشیده است پی به افول تمدن غرب برده است و در انتظار مصلحی جهانی میباشد كه «عدالت» را برای بشریت به ارمغان بیاورد.
عدالتی كه پیامبر اعظم (ص) بشارت آن را دادهاند: «أُبَشِّرُكُمْ بِالْمَهْدِیِّ یُبْعَثُ فِی أُمَّتِی عَلَى اخْتِلَافٍ مِنَ النَّاسِ وَ زَلَازِلَ یَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلًا كَمَا مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً یَرْضَى عَنْهُ سَاكِنُ السَّمَاءِ وَ سَاكِنُ الْأَرْض».(3)
شما را به مهدی مژده میدهم آنگاه كه مردمان با هم اختلاف یابند و نا امنیها و دل نگرانیها آنان را در برگیرد، بپا میخیزد و عدل را در دنیایی كه از ظلم و جور آكنده گشته میگستراند و اهل آسمان و زمین از او خوشنود میشوند.
عدالت مهدوی از جنبههای گوناگون قابل بررسی میباشد كه در این گفتار به طور مختصر به بعضی نكات اشاره میكنیم:
1- عدالت گستر خود باید عادل باشد.
امام مهدی (عج) انسان كامل و اسوة تقوای الهی خود نمونه كامل عدالت است به گونهای كه عدل یكی از صفات مبارك حضرت شمرده شده است.
? 1- سوره حدید/25.
2- سوره مائده/8.
3- بحار الانوار، ج51، ص92.
آخرین نظرات