#امام_زمان_شناسی
مولای ما همانند «قصری رفیع» است
? شنیده اید که می گویند: «هیچ کجا مانند خانه ی آدم نمی شود»؟ این جمله به این معناست که راحتی و آرامشی که در خانه ی خودمان داریم هرگز قابل مقایسه با هیچ خانه ی دیگری نیست. حتی اگر خانه ی دیگران، بزرگتر باشد یا وسایل رفاهی بیشتری داشته باشد.
? خانه ی هر فردی، غیر از آنکه محل آرامش اوست، محلی است که او را از سرما و گرما و حیوانات درنده، و در دنیای امروزی، از دست انسان های درنده، محافظت می کند.
? خداوند در قرآن می فرماید: «چه بسيار از شهرها و آباديها كه آنها را نابود و هلاك كرديم؛ در حالي كه ستمگر بودند به گونه اي كه بر سقفهاي خود فرو ريختند و چه بسيار چاه پر آب كه بي صاحب ماند و چه بسيار قصرهاي محكم و مرتفع.»(1)
? از امام صادق (ع) درباره ی چاه پر آب و قصرهای محکم پرسیدند و ایشان فرمودند: «مقصود از «بِئْرٍ مُعَطَّلَةٍ» (چاه بیکار مانده) امام خاموش و مقصود از «قَصْرٍ مَشِيدٍ»(قصر محکم و مزیّن) امام ناطق است.»(2)
? اگر بخواهیم درست بیندیشیم، علت این تشبیه به این خاطر است که هر خانه ای، جز خانه ی مستحکم اهل بیت نابود می گردد.
? در تفسیری دیگر، علت تشبیه این چنین ذکر شده است: «جهت تشبيه «امام ناطق» به «قصر مشيد» به جهت ظاهر بودن او و علوّ منصب و انتشار ذكر اوست.» (3) به بیان ساده تر: مقام امامان آنقدر بلند است که همانند کاخ مستحکم و مرتفعی در یک زمین مسطح، کاملاً به چشم می آید.
? نکته ی آخر: دیده اید وقت خستگی و گرسنگی، هنگامی که تاریکی از راه می رسد و ترس سایه می اندازد، چقدر دلمان می خواهد زیر سقف امنی باشیم؟ کافی است سرمان را بالا بگیریم تا گچ کاری های مزیّن کاخ امن امامان را ببینیم…
پی نوشت:
1. سوره ی حج، آیه ی 45
2. شیخ صدوق، كمال الدين و اتمام النعمه/ ترجمه پهلوان، ج 2،ص 131، ح 10
3. تفسير اثنا عشري، ج 9، ص: 68
آخرین نظرات