ترب
از کتاب تغذیه استاد کردافشاری
مزاج : گرم وخشک
مصلحات : نمک، عسل، زیره خیسانده شده در سرکه،لطیف کننده و تحلیل برنده ورم ها بوده و برای بواسیر، سل، سیاتیک، روماتیسم، سنگ مثانه و … مفید می باشد.
بهترین نوع آن آبدار، نازک، طویل و کم ریشه است.
تولید باد و آروغ در بدن کرده، در کسانی که معده مرطوب دارند مانع هضم غذا می شود.
از امام حسین(ع) روایت است که «برگ آن پراکنده کننده باد، مغز آن مدر ادرار و ریشه آن از بین برنده بلغم است.»
-آشامیدن آب ترب پخته برای رفع سرفه مزمن و طولانی و دفع اختلاط غلیظ سینه و غرغره آب پخته آن با سکنجبین برای دیفتری مفید است .
-خوردن هشت مثقال آب شاخه و برگ ترب با سکنجبین برای خارج کردن سنگ مثانه نافع است.
-برای سر و دندان و چشم و گلو مضر می باشد.
نکته:
برای گرفتن اب ترب، ترب را ورق ورق کرده و سطح آن را با عسل بپوشانید و در آبکش بچینید. سپس ظرفی زیر آن بگذارید تا آب خارج شده در آن جمع گردد.
مطلب فوق کاری از مجموعه احیای طب اسلامی سنتی و موسسه پرتو سبز هستی با نظارت استاد طالقانی میباشد.
آخرین نظرات