انجیر
قدر انجیر را بدانیم
با سلام خدمت کلیه عزیزان.
این فصل (تابستان)بهترین زمان است تا از انجیر این میوه بهشتی بهره ببریم و از خواص معجزه آسای آن استفاده کنیم.
افعال و خواص آن:
تازه آن ملطف[لطیف کننده اخلاط غلیظ] و محلل(حل کننده اخلاط غلیظ) و جالی (جلا دهنده وسایش دهنده) قوی.
صرع و فالج را نافع ،کثیرالغذاتر از سایر میوه ها ،سریع الانحدار (سریع ازمعده عبور میکندوهضم میشود) ،مسکن حرارت و تشنگی ، معرق(تعریق آور) ، ملین طبع و مسهل به رفق کاسر قوت غضبی [ازبین برنده غضب] ، مبرد دل [خنک کننده قلب] ،مسمن[ چاق کننده ] بدن خصوصاً چون چهل صباح با قدری انیسون تناول نمایند ،جهت خفقان و ربو(مشکل تنفسی) و سرفه و درد سینه و خشونت قصبه ریه
با بادام و پسته جهت اصلاح بدن های ضعیف و زیاده کردن عقل و جوهر دماغ و با مغز گردکان جهت امان از سموم قتاله.
چون ناشتا بخورند مجاری غذا را گشاده نماید و بدن را فربه سازد و خوردن آن پیش از طعام تلیین بطن (ملیین احشای داخلی است)نماید.
چون برطبع مکروه آید سکنجبین بالای آن بنوشند.(سکنجبین مصلح آن است)
انجیرخشک را میتوانند در آبگرم بخیسانند و یا با آبگرم میل نماییند.
جهت لینت مزاج بهتر است به روشهای مذکور نیم ساعت قبل از غذا میل گردد.
تذکر:
افراد گرم مزاج در خوردن آن افراط نکنند.
درصورت بالا بودن حرارت زیاد بدن آنرا با خنکی ها میل کنند.
منبع:
با حذف واضافه از:
مخزن الادویه، تألیف مرحوم سید محمد حسین عقیلی علوی خراسانی شیرازی.
مطلب فوق کاری از مجموعه احیای طب اسلامی سنتی و موسسه پرتو سبز هستی با نظارت استاد طالقانی میباشد
آخرین نظرات