گوجه فرنگی بخوریم یا نه❗️
?امروزه بین اساتید طب سنتی و پزشکان طب غربی بر سر مفید یا مضر بودن «گوجهفرنگی» جنجالی برپاست؛ گوجهفرنگی حاوی مادهای بهنام توماتین است که نوعی گلیکوآلکالوئید سمی است
? تاریخچه ورود گوجهفرنگی به ایران: این گیاه از طریق اروپائیان به ترکیه و ارمنستان همچنین از طریق مسافران اروپا که اغلب شاهزادههای قاجار بودند، وارد ایران شد؛ در دوره قاجار خانواده معیری برای نخستین بار گوجهفرنگی را در مزرعهای حدود فرودگاه مهرآباد فعلی تهران کشت کردند.
? سم گوجهفرنگی از نظر علمی: گوجهفرنگی حاوی مادهای بهنام توماتین است که نوعی گلیکوآلکالوئید سمی است؛ آلکالوئیدها ترکیبات پیچیده نیتروژندار هستند که معمولاً اثرات قوی فیزیولوژیک بهصورت اثرات بازی، روی بدن انسان و حیوانات دارند و شاید یکی از رازهای اینکه این گیاه، غذای معمولی حیوانات را تشکیل نمیدهد وجود همین سم آلکالوئید در آن است که بهطور طبیعی بهسمت آن کشیده نمیشوند.
?گوجهفرنگی علاوه بر آلکالوئید دارای اسید سیتریک نیز هست که آن هم میتواند روی متابولیسم سلولی اثر منفی داشته باشد که طبیعتاً میتواند عملکرد سلولی را در سوختوساز و تولید انرژی، دچار مشکل کند که این موضوع میتواند موجب کاهش تولید انرژی در سلولها شده و در تمام سلولهای بدن کاهش برآیند فعالیت ایجاد کند.
?آلکالوئید در گوجهفرنگی از نوع سمی و ساختمان آنها شبیه نیکوتین سیگار است؛ اغلب آلکالوئیدها ترکیبات متبلوری هستند و میتوانند در گیاه بهصورت آزاد یافت شوند، این ترکیبات معمولاً دارای اثرات فیزیولوژیک برجستهای روی سلولهای بدن انسان و انواع حیوانات هستند.
(خبرگزاری تسنیم)
آخرین نظرات