۱- چرا یک روحانی حتماً باید در #ایام_انتخابات به روشنگری بپردازد؟
💠چون در ایام انتخابات، بهطور طبیعی «عطش» و «نیاز» بیشتری به شنیدن وجود دارد و مردم بیش از هروقت دیگری آماده و تشنۀ شنیدن معارف سیاسی دین هستند؛ البته با ادبیاتی مردمفهم و عقلانی. در فضای انتخابات، شنوندههایی بهوجود میآیند که این شنوندهها در وقتهای دیگر نیستند و شما میتوانید در این فرصت ناب، صدای حق و حقیقت را به خیلیها برسانید. و این یک ضرورت است! استفاده از این فرصت برای انتقال معارف سیاسی دین بسیار ضروری و مفید است، حتی اگر منجر به تغییر مطلوب نشود.
💠ضمن اینکه امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: مردم به امرای خودشان شبیهترند تا به پدر و مادر خودشان! (النَّاسُ بِأُمَرَائِهِمْ أَشْبَهُ مِنْهُمْ بِآبَائِهِم؛ تحف العقول/208) در انتخابات بناست مسئولین کشور تعیین شوند. معنا ندارد که ما به سیاسیون بداخلاق میدان بدهیم و بعد برویم بالای منبر و بخواهیم با موعظه و نصیحت، اخلاق مردم را درست کنیم! اگر دنبال اصلاح اخلاق هستیم، حتما باید برای روی کار آمدن سیاسیون باتقوا بیشتر تلاش کنیم.
2️⃣آیا طلاب باید به #سفرهای_تبلیغی بروند یا فقط وقتی به آنها مراجعه شد، پاسخگو باشند؟
💠بله، باید بروند! کسانی که میخواهند تبلیغ دین کنند، باید مثل پیامبر(ص) «طبیبٌ دوّار بطبّه» باشند؛ مخصوصاً وقتی میبینند که حق و باطل دارد بههم آمیخته میشود. کسانی که به تبلیغ نمیروند، آیا خودشان را محترمتر از حضرت زهرا(س) میدانند که برای اصلاح وضع سیاسی جامعه، چهل شبانه روز درِ خانۀ مهاجرین و انصار را میزد که آنها را به دفاع از حق، دعوت میکرد؟!(اختصاص/184)
3️⃣ آیا در سفرهای تبلیغی، باید علیه برخی افراد یا جریانها به افشاگری هم بپردازیم؟
💠بله. وقتی رهبر انقلاب از آبروی خودشان خرج میکنند و علیه رفتارهای غلط سخن میگویند، چرا ما-برای حفظ اعتبار خودمان- نهی از منکر نکنیم؟! آیتالله بهجت نیز در ماجرای اهانت به اسلام در کنفرانس برلین، بر افشاگری صداوسیما صحه گذاشتند.( فایل صوتی: فارس/ 13920524000945) البته ممکن است در افشاگری علیه یک جریان، ما را متهم به طرفداری از یک جریان دیگر کنند، ولی اگر کسی بخواهد در دفاع از حق و علیه باطل قیام کند؛ نباید از این تهمتها و مظلومیتها واهمه داشته باشد.
4️⃣ آیا لازم است بهنفع کاندیداهای خوب حرف بزنیم؟
💠بله، لازم است. چون برخی از کاندیداهای خوب آنچنان سر و صدای تبلیغاتی ندارند، اما تخریبکنندگانِ آنها ابزارهای تبلیغاتی زیادی دارند و صدایشان بلند است. آیا رفع مظلومیت، از یک چهرۀ خوب-که دارد مورد تهمت قرار میگیرد- وظیفۀ شرعی نیست؟!
5️⃣ در چه زمینههایی باید روشنگری کنیم؟
💠درباره عدم رسیدگی به محرومان، دربارۀ خطرات غربگرایی برای امنیت و رفاه جامعه، دربارۀ درباره سند 2030 آموزش و پرورش، دربارۀ سخنان غیراخلاقی سیاستمداران، دربارۀ اتهامزنی و دروغپردازی توسط برخی نامزدها و مسألۀ معیشت مردم و اصلاح وضع مدیریت جامعه، دربارۀ اینکه انتخابات یک امتحان الهی است. اینها موضوعات اصلی و دارای اولویت است.
6️⃣ اگر کاندیدایی که تبلیغش کردیم، رأی نیاورد، لطمه به «دین» و «حوزه» نمیخورد؟
💠خیر. اگر شما کاندیدای اصلح را تشخیص دادید و به مردم شناساندید، حتی اگر رأی نیاورد، این امید برای مردم باقی میماند که «هنوز یک راهی هست». آن کاندیدا، پایگاه انقلاب و امیدی برای آینده خواهد شد و بعداً مردم میدانند به چه کسی باید مراجعه کنند تا جلوی فساد گرفته میشود. با همین امید تلاشها ادامه پیدا میکند و اوضاع بهتر میشود.
#اصفهان #همایش_طلاب_و_دانشجویان -96.2.21
🆔 @Mabargram
آخرین نظرات