????آیا مى توان بدون تكان دادن لب ها و از ته دل نماز خواند؟
✍خير، زيرا يكى از واجبات نماز «ذكر» است. «ذكر» همان عبارت ها، جمله ها، كلمات و حروف خاصى است كه در جاى جاى نماز بايد ادا شود و اين امر بدون تكان دادن زبان و لب ها محقق نمى شود. بلكه اگر كسى استثناءً لال است احكام ويژه خود را دارد; مثلاً با اشاره بايد نماز بخواند و… .
خداوند متعال مى فرمايد: (لاَ تَجْهَرْ بِصَلاَتِكَ وَ لاَ تُخَافِتْ بِهَا) نمازت را با آواز بلند مخوان و بسيار آهسته اش مكن.
????بر مرد واجب است حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را بلند بخواند و بر مرد و زن واجب است حمد و سوره نماز ظهر و عصر (و هم چنين تسبيحات اربعه) را آهسته بخوانند.
????از مجموع آيه فوق و فتواى فقهاى بزرگ استفاده مى شود كه نماز بايد خوانده شود و تمامى حروف از مخارج خودش ادا شود. بنابراين چون نمى توان بدون حركت زبان و لب ها حروف و كلمات را ادا كرد نماز خواندن به اين شكل يا از ته دل باطل است.
________________________________
????اسراء، آيه110. امام خمينى، توضيح المسائل، مسئله 992 و 1007.امام خمينى، تحريرالوسيله، ج1، ص166، مسئله 11
پرسش
???? معیاری برای بلندی صدا در نماز صبح و مغرب و عشا تعریف شده یا نه؟ یعنی چه اندازه ای صدق بلندی حساب میشه چون بعضا باعث اذیت و ازار دیگران میشه در این حالت وظیفه چیست؟
????ملاک بلند خواندن
بلند خواندن به معنای صدای بلند، داد و فریاد و مزاحمت برای دیگران نیست. فقط همین مقدار که جوهر صدا آشکار و معلوم شود کافی است. به عبارت دیگر به قدری بلند بخواند که در صورت نبودن سر و صدا، شخص نمازگزار صدای خودش را بشنود.
????ملاک آهسته خواندن
آهسته خواندن به معنای عدم آشکار کردن صداست.
????به عبارتی منظور از بلند خواندن آن است که زنگ و جوهر صدا آشکار باشد و آهسته مانند صدای درگوشی و اگر درحد داد زدن بلند بخواند نماز باطل است.
آخرین نظرات