مواریث انبیا
حضرت مهدی علیه السلام هنگام ظهور، بسیاری از میراثهای پیامبران گذشته را به همراه خواهد داشت. درباره اینکه این امور دقیقاً به چه منظور نزد حضرت جمع شده، سخن صریحی وجود ندارد؛ ولی با توجه به اینکه نقش حضرت مهدی علیه السلام، همان نقش همه انبیا و اولیا است و آن حضرت آرزوی تمام انبیا را تحقق خواهد بخشید، میتوان نتیجه گرفت که تمامی ابزار آنان در اختیار آن حضرت قرار خواهد گرفت. دیگر اینکه آن حضرت وظیفه دارد تا تمامی پیروان تمامی ادیان را به دین مقبول الهی (اسلام) دعوت کند و این مواریث نشانههایی از حقانیت آن حضرت است. از این رو همانگونه که در روایات از زنده ماندن حضرت مسیح علیه السلام، به عنوان هدایت مسیحیان و ارجاع ایشان به پیروی از حضرت مهدی علیه السلام یاد شده، میتوان میراثهای دیگر پیامبران علیهم السلام را به عنوان وسیلهای برای اتمام حجّت بر آنان دانست.
برخی از آنچه در روایات مورد اشاره قرار گرفته که هنگام ظهور همراه حضرت مهدی علیه السلام خواهد بود عبارت است از:
1. پیراهن رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله، یعقوب بن شعیب از امام صادق علیه السلام روایت کرده که آن حضرت فرمود:
«آیا پیراهن قائم را که با [بر تن داشتن] آن قیام میکند، نشانت ندهم؟
عرض کردم: چرا، گوید: سپس جعبهای را خواست و آن را گشود و از آن پیراهن کرباسی را بیرون آورد. آن را باز کرد که ناگهان دیدم در آستین چپ آن آثار خون مشاهده میشود.
سپس فرمود: این پیراهن پیامبر گرامی خداوند است، در روزی که دندانهای پیشین آن حضرت ضربه دید. آن خون را بوسیدم و بر صورت خویش نهادم.
سپس امام صادق علیه السلام آن را در هم پیچید و برداشت.»
? الغیبة، ص 350، ج 42
2. عمامه پیامبر صلی الله علیه و آله به نام سحاب.
? الکافی، ج 8، ص 224، ح 285
3. زره رسول خدا صلی الله علیه و آله.
? همان
4. سلاح حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله.
? الغیبة، ص 349، ح 40؛ الکافی، ج 8، ص 224، ح 285
5. پرچم پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله.
? الغیبة، 343، ح 28 و 435، ح 1
6. سنگ حضرت موسی علیه السلام.
? الکافی، ج 1، ص 231، ح 3
7. عصای حضرت موسی علیه السلام.
? الکافی، ج 1، ص 231، ح 1؛ الغیبة، ص 238، ح 28، کمالالدین، ج 2، ص 376، ح 7
امام صادق علیه السلام فرمود:
«عصای موسی علیه السلام چوب آسی از یک نهال بهشتی بود. هنگامی که رو به سوی مدین نمود، جبرئیل آن را برایش آورد و آن عصا همراه با تابوت آدم، در دریاچه طبریه (در شمال فلسطین) است و هرگز آن دو نمیپوسند و تغییر نمییابند تا اینکه حضرت قائم علیه السلام هنگامی که قیام میکند، آن دو را بیرون میآورد.»
8. انگشتری سلیمان علیه السلام.
? الغیبة ص 343، ح 27؛ الکافی، ج 1، ص 231، ح 1
9. طشتی که حضرت موسی در آن قربانی میکرد.
? الکافی، ج 1، ص 232، ح 1
امام علی علیه السلام فرمود:
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرموده است:
«المَهْدِیُّ مِنْ وُلْدِی، تَکُونُ لَهُ غَیْبَةٌ وَ حَیْرَةٌ تَضِلُّ فِیها الاُمَمُ، یَأتِی بِذَخِیرَةِ الاَنبِیاءِ علیهم السلام فَیَمْلَؤُها عَدْلاً وَ قِسْطاً کَما مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً»
? کمالالدین، ص 287، ح 5
(فرزندم مهدی یک غیبت و حیرتی دارد که گمراه شوند امتها [در آن]. او با ذخیره پیغمبران آید و زمین را پر از عدل و داد کند؛ چنانکه پر از جور و ظلم شده باشد.» همانگونه که اشاره شد شاید یکی از حکمتهای این میراث دارای این است که پیروان تمامی ادیان، با دیدن میراث پیامبر خود به حضرت مهدی علیه السلام ایمان آورند و شاید دلیل دیگر این باشد که اهداف حضرت مهدی علیه السلام و قیام ایشان در بر گیرنده تمامی اهداف پیامبران بزرگ است. از این رو در آن هنگامه عظیم، حضرتش با در اختیار گرفتن میراث آن پیامبران بزرگ، به هدف خود که در واقع هدف جمیع انبیا بوده است تحقق میبخشد.
آخرین نظرات