ما در بهشت چند سال زندگی می کنیم
●فرض می کنیم قیامت شد، کارنامه ی اعمال را دادند، حالا بر فرض ما رفتیم بهشت!
خب ما در بهشت چند سال زندگی می کنیم؟!
هزار سال؟!
دو هزار سال؟!
دو میلیون سال؟!
هزار میلیارد سال؟!
چقدر؟!
آخرش چقدر؟!
تا ابدیت که نمی شه
به نظر من که معنا نداره تا بی نهایت
بالاخره باید یه پایانی باشه.
●پاسخ:
باید عرض کنم، یکی از وجوه نعمت های مادی دنیوی، وجود نقص، و عدم دوام آن است به همین دلیل انسان با رسیدن به نعمت های دنیا هیچگاه به آرامش و کمال نمی رسد، دائم نگرانی زوال نعمت همراه اوست و همیشه به دنبال گمشده حقیقی اش در بین نعمت های عالم می گردد.
انسان در قیامت و در بهشت و در همۀ نعمت های اخروی اعم از جسمانی و روحانی به آن آرامش و کمالی که فطرتاً به دنبال آن بوده دست پیدا می کند. از جمله ویژگی های برتری نعمت های بهشتی بر نعمت های دنیا احساس امنیت خاطر و دوام نعمت است صالحان در بهشت، هیچگاه نگران زوال نعمت نیستند، بیم و ترس قطع و پایان یافتن نعمت را ندارند و همین احساس امنیت در برابر احتمال زوال و فنا، لطف و شیرینی خاصی به نعمت ها می بخشد.
آیات متعددی در قرآن کریم این حقیقت را یادآور می شود و به انسان ها بشارت می دهد که بدانید و آگاه باشید که این الطاف بیکران الهی، و نعمات بهشتی، جاودانگی و همیشگی است، شاد باشید و شاد زندگی کنید و از آن بهره ببرید. در آیه 35 سورۀ رعد می فرماید: “اکلها دائمٌ و ظلها؛ میوه های آن همیشگی و سایه هایش جاودانی است.”
در آیات بسیاری نیز به خلد و جاودانگی بهشتیان و جهنمیان اشاره شده است که همۀ اینها گویای جاودانگی و دائمی بودن حضور بهشتیان در سایۀ رحمت الهی خواهد بود.
موفق باشید…
- برای مطالعۀ بیشتر به کتاب دیدار یار اثر محقق مدقق، آیة الله مکارم شیرازی مراجعه کنید
آخرین نظرات