متن شایعه ” فرق درود و سلام:
چه زمانی به کسی درود میفرستید ؟
زمانی که کار یا حرف کسی را پسندیده تحسینش میکنید . پس درودحاوی عشق محبت و انرژی مثبت شماست برای فرد و فرستادن درود بر کسی یعنی فرستادن بهترین آرزوها که در یک واژه خلاصه شده است … اما سلام : سلام از ریشه” سلم” یعنی سر به فرود آوردن و به معنی تسلیم و تواضع شما در مقابل شخصی دیگر است .سلام از فرهنگ عرب گرفته شده و برای آن فرهنگ که دایما در جنگ و خونریزی بودند حاوی این پیام بودکه من جنگی باشما ندارم و ثواب سلام هم از اینجاست که لااقل تسلیم میشوی وسالم میمانی !!! پس” سلام” از جبن( ترس) و ضعف ناشی است و هیچ پیام محبت آمیزی ندارد. اما “درود” از روی عشق و محبت است.
حال شما تصمیم بگیرید با دوستانتان باعشق و نگاه تحسینگر روبرو شوید یا با حقارت وترس و ضعف !!!! “
در پاسخ به شایعه"سلام” از ترس و ضعف ناشی است اما “درود” از عشق و محبت !!” :
1⃣ معنا و کاربرد ادعایی “سلام” در شایعه ناصحیح است! در لغتنامه دهخدا آمده: سلام کلمه دعایی مأخوذ از تازی، به معنی بهی (بهتر بودن) که در درود بر کسی گویند یعنی سلامت و بی گزند باشید.
2⃣ یکی از نامهای خداوند در قرآن و حدیث “سلام” است که اگر به معنای تواضع و تسلیم بود، پروردگار جهانیان چنین نامی بر نمی گزید!
3⃣ در عربی کلمات تا چند معنی اصلی دارند و در بابهای گوناگون معانی مختلف پیدا می کنند. سلامی که رایج است از ریشه «سلم» و از باب عَلِم یَعلَم می باشد، مانند «سَلِم من العیوب و الآفات»به معنای«نجا و برئ» است و دو مصدر دارد؛ «سلام» و «سلامة» که به معنای: سلامت و نجات از عیوب و آفات و طلب سلامت است.
4⃣ قرآن از سه نوع سلام سخن گفته که شایعه تنها به صورت ناقص به سلام “خوف” که جهت تحبیب قلوب و رفع نگرانی مخالفان می باشد، پرداخته است. اصل سلام و کاربرد آن در قرآن، سلام “محبت” است که مومنان به یکدیگر خطاب می کنند.
5⃣ سلام ثواب دارد زیرا: خدا آن را دوست دارد، نام خداست، سلام دهنده را از خودپسندی دور می کند، بهترین اخلاق اهل دنیا و آخرت است و…
6⃣ “درود” هم معانی مختلفی چون صلوات، چوب و تخته، درو کردن، نام ماه و شهر و… دارد! غالبا مترادف سلام بکار می رود اما همانطور که در لغتنامه دهخدا آمده، در اصل بار معنایی تحیت و دعایی دارد.
7⃣ جملات دعايی در همه جوامع وجود دارد و هر دوی واژگان سلام و درود قابل استفاده اند، اما بار معنایی، پشتوانه دینی و کاربردها و کارکردهای سلام بیشتر و ارزشمندتر از درود است. اگر با فرض خود شایعه از درود با معنای تحسین استفاده کنیم، مخاطب فقط تقدیر شده و برخلاف سلام آرزوی خوبی برایش نداشته ایم!
آخرین نظرات