در آخرین دقایق عصر روز یکشنبه مصادف با شب رحلت حضرت رسول اکرم(ص) و امام حسن مجتبی(ع) حضرت آیت الله سید محمد نقی شاهرخی دعوت حق را لبیک گفت و به دیار معبود شتافت.
مرحوم آیت الله شاهرخی عالمی مجاهد، اسوه اخلاق و وارستگی و از اساتید برجسته حوزه علمیه و مزین به اخلاق حسنه بود.
رفتار،کردار و منش و چهره نورانی این عالم بزرگوار به گونه ای بود که در همان اولین جلسه آشنایی، افراد مجذوب ایشان شده و از محضرشان دل نمی کندند.
کمتر کسی است که شرح شجاعت، وفاداری،تقوا، مردم گرایی، تابعیت از امام و رهبری ،تلاش در جهت حفظ اسلام و انقلاب و… ایشان را نشنیده باشد.
مرحوم آیت الله شاهرخی عالمی بود که به خوبی علوم دینی را درک کرده و از محضر آیات عظام بروجردی، امام خمینی، محقق داماد و گلپایگانی و حضرات آیات مرعشی نجفی، شهید صدوقی یزدی، فکوری، حائری، مجاهدی و سلطانی طباطبایی بهره مند گردیده، و همچنین مزین به درجه اجتهاد ازحضرت آیت الله العظمی حاج شیخ مرتضی حائری بودند و هم با علوم زمان خود آشنا بود.
ایشان در همه دوران زندگی پربرکتش( الَّذينَ يُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللَّهِ وَ يَخْشَوْنَهُ وَ لا يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللَّهَ وَ كَفى بِاللَّهِ حَسيباً (الأحزاب : 39) را مد نظر داشته و منادی اسلام و توحید بود و در این مسیر فقط خدا را در نظر داشت.
آیت الله سید محمد نقی شاهرخی فرزند سید علی نقی از سادات لرستان بوده و مرحوم پدر ایشان سیدی جلیل القدر و معلمی مورد احترام در خرم آباد بودند که قرآن و ریاضیات را تدریس می کردند.
ایشان قرآن و دروس ابتدایی و ریاضیات متداول آن زمان را نزد پدر خویش فراگرفته و در سال ۱۳۲۷ شمسی به حوزه علمیه بروجرد وارد شدند و دروس مقدماتی را نزد علمایی همچون مرحوم میرزا لطف الله و فیضیان و جواهری خواندند.
آیت الله شاهرخی در سال ۱۳۲۹ به قم هجرت کرده و دروس سطح را در محضر حضرات آیات مرعشی نجفی، شهید صدوقی یزدی، فکوری، حائری، مجاهدی و سلطانی طباطبایی فراگرفتند، دروس خارج فقه و اصول را نیز در محضر حضرات آیات عظام بروجردی، امام خمینی، محقق داماد و گلپایگانی تلمذ کردند، همچنین ایشان اسفار و شفا را نزد علامه طباطبایی خواندند.
ایشان تاییدیه اجتهادشان را در سال ۱۳۴۰ از حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ مرتضی حائری دریافت کردند.
آیت الله سید محمد نقی شاهرخی در زمان مرحوم آیت الله العظمی بروجردی، رسائل، مکاسب و کفایه اسفار و شفا را تدریس می کردند و در سالهای اخیر نیز کلاسهای ادبیات، اخلاق، منطق، فلسفه، خارج اصول و فقه را برای طلاب برگزار می کردند.
با شروع نهضت اسلامی به رهبری امام راحل(ره) در سال ۴۲ به همراه فضلا و مدرسین حوزه علمیه قم وارد صحنه مبارزات مردم علیه رژیم استبداد شدند و در طول این مبارزات بارها تحت تعقیب قرار گرفتند.
آیت الله شاهرخی بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در مسئولیت های مختلفی از جمله امام جمعه خرم آباد، نماینده اولین دوره مجلس شورای اسلامی، نماینده تام الاختیار حضرت امام(ره) در بروجرد و بروجن، نماینده لرستان در سومین و چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری، نماینده مقام معظم رهبری در کشورهای جنوب شرق آسیا مانند تایلند، میانمار، بنگلادش، سریلانکا، هند، عضو مجمع جهانی اهل البیت(ع)، عضو مجمع تقریب مذاهب و … در خدمت نظام مقدس جمهوری اسلامی بودند.
ما ز مردان خدا صدق و صفا آموختیم
رسم رندی را زِ عشاق خدا آموختیم
شمع آسا سوختن هر شب به خلوتگاهِ راز
زان خدایی عارفِ دردآشنا آموختیم
@masakin_al_zahra
کانال رسمی هیأت مساکین الزهرا.س
???? ???? ???? ???? ???? ????
آخرین نظرات