مطلبی مهم در خصوص جوشاندن آب
از استاد طالقانی
در طب اسلامی سنتی تاکید بر جوشاندن آب خوراکی زیاد میباشد.
این جوشاندن فقط به علت ضدعفونی کردن و از بین بردن میکروارگانیسمها و باکتریهای مضر و… نیست. بلکه مهمترین علت آن ,سبک کردن آب میباشد.
وقتی آب را میجوشانیم, به علت شدت گرفتن جنبش مولکولی حالت انبساط میگیرند و جناب شیخ الرییس نیز در کتاب قانون در یک آزمایش ساده عملی با وزن کردن آب اثبات میکند که دو ظرف آب که هر دو یک حجم دارند آب جوشیده سبکتر از آب معمولی است.
جوشاندن آب فقط مختص آبهای شهری نیست, بلکه بهتر است هر آبی حتی آب بهترین چشمه ها را هم جوشاند. ضمنا ,ما از آب انتظار مواد معدنی نداریم که برخی اشکال کنند که با جوشاندن آب, مواد معدنی ناچیز آن از بین میرود.
آب وقتی سبک میشود تمام مراحل آن در بدن از جذب,هضم, تا مرحله دفع(ادرار,تعریق,تنفس و…) آن راحتتر انجام میشود و ضمن اینکه بدن بسیار راحتتر به عملکرد خود ادامه میدهد, موجب دفع بیشتر و بهتر مواد زایدی مانند: چربیها،قندها و پسماندهای بدن از بدن، توسط آب جوشیده خوراکی شده و فشار کمتری به بدن ،جهت سه مرحله یاد شده وارد میشود .
آب جوشیده به علت لطافت، بسیار راحتتر وقویتر میتواند به عمق مویرگها و بافتها نفوذ کند و ضمن بهره برداری بیشتر بافتها از آب، موجب پاکسازی بیشتر بافتها میگردد.
آب جوشیده به علت سبکی و لطافت، دفع آن توسط بافتها راحتتر است و ایجاد ادم و تجمع آب در بدن نمیکند.
کسانی که به علت ضعف بافتها و حتی تنبلی کلیه ,دچار ورم و پف کردگی بدن و صورت هستند با مصرف آب جوشیده نتایج خوبی خواهند گرفت. ضمنا آب جوشیده به علت لطافت, بالاخص در خانمها که بافتهای لطیفتری دارند موجب زیبایی و روشن تر شدن چهره خواهدگشت.
اما چند تذکر اساسی و مهم:
-آب لوله کشی شهری به علت درجریان بودن مداوم این آب در لوله های فلزی, در مولکولهای خود به نوعی جذب فلزات مینماید, حال اگر بخواهیم آنرا طبق روال مانند آبهای دیگر بمدت ده دقیقه بجوشانیم هرچه مقدار جوشیدن آب افزایش یابد غلظت مولکولی فلزات در آب بیشتر میشود. البته این افزایش در وزن زیاد محسوس نیست چون با سبک شدن آب از وزن آب کم میشود. لذا در آبهای لوله کشی شهری در جوشاندن آب افراط نکنید, بگذارید حدود یک دقیقه از جوش خوردن آب بگذرد سپس شعله را خاموش کنید.
-آبهای معدنی در ظرفهای یکبار مصرف به هیچ وجه جایگزین مناسبی برای آبها شهری نمیباشد.مگر در آلودگی های بسیار شدید آب شهری.
-دستگاههای تصفیه آب نیز, به علل مختلف از جمله ،کاهش اسیدیته آب و… در دراز مدت ایجاد مشکل در معده میکنند.
هرچند خود فیلترهای این دستگاهها نیز جای بحث زیادی دارند.
-جوشاندن آب، قسمت اعظم کلر آب را به علت شدت دادن جنبش مولکولی و هوا دهی از بین میبرد.
مطلب فوق کاری از مجموعه احیای طب اسلامی سنتی و موسسه پرتو سبز هستی با نظارت استاد طالقانی میباشد
آخرین نظرات